Yrityksemme historia

Yritys sai alkunsa lokakuussa 1973, jolloin Satu ja Pentti Servo perustivat Kankaanpään Autotalo Oy:n. Toiminta alkoi Opel edustuksella ja kaksi vuotta myöhemmin aloitettiin Datsun-Nissan myynti. Alusta alkaen yrityksemme on tarjonnut automyynnin lisäksi myös korjaamo- ja varaosapalvelut. Toiminnan tasaisesti kasvaessa jäivät alkuperäiset toimitilat pieneksi ja aloitettiin uuden automyyntihallin rakentaminen, joka otettiin käyttöön 1985. Vuonna 1992 Opel myyntipiirimme laajeni etelä-pohjanmaalle, jonne perustettiin Kauhajoen Autotalo.

Vuonna 1995 perustettiin täyden palvelun autoliike Satakunnan Autotalo, jolloin Nissan-myyntipiirimme laajeni Poriin. Seuraavan vuoden maaliskuussa alkoi Saabin myynti. Keväällä 1998 Autotalo siirtyi verkkoaikaan avaamalla omat kotisivut ja saman vuoden joulukuussa valmistui Nissan-Saab myymälän laajennus.

Toukokuussa 1999 toimintamme laajeni merkittävästi, sillä Kankaanpään Autotalo Oy osti Porin Vehon henkilöautojen liiketoiminnot ja kiinteistön. Tämä avasi uusia mahdollisuuksia järjestelyihin toiminnan kaikilla osa-alueilla. Tässä yhteydessä merkkivalikoimaamme tuli lisää Citroën, Honda ja Mercedes-Benz. Jälkimarkkinoinnin kysynnän jatkuvasti kasvaessa uudistimme korjaamotilat ja avasimme huippumodernin henkilöautokorjaamon sekä samalla yhdistettiin kaksi peltikorjaamoa yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi. Liiketoiminnan painottuessa yhä enemmän Poriin ja useiden merkkien kohdalla myyntipiirin laajentuessa myös Raumalle, päätettiin muuttaa yhtiön nimi Satakunnan Autotalo Oy:ksi. Alkuperäinen nimi jäi aputoiminimeksi Kankaanpäähän.

Vuoden 2004 alusta merkkivalikoimamme laajeni jälleen, sillä aloitimme Mitsubishi henkilö-, maasto- ja nelivetoautojen ja niiden varaosien myynnin, sekä toiminnan maahantuojan valtuuttamana huoltokorjaamona Satakunnan alueella. Keväällä yrityksemme kaikille toimipisteille myönnettiin Autoalan Keskusliiton laatusertifikaatti. Luonnollisena laajenemisena etelään avattiin saman vuoden lokakuussa Rauman Autotalo Oy, joka toimi Satakunnan Autotalo Oy:n tytäryhtiönä, myyden Citroën ja Nissan merkkejä Rauman talousalueella.

Edustamiemme merkkien myötä tarjontamme kattaa lähes kaikkien asiakasryhmien tarpeet, sillä onhan valikoimissamme vaihtoehto jokaisesta hinta- ja kokoluokasta, unohtamatta jatkuvasti vaihtuvaa vaihtoautovalikoimaa.

2008 alkaneen taantuman aikana Autotalon rakennetta tiivistettiin. Merkeiksi valittiin Citroen, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Opel ja Saab ja toiminta keskitettiin Kankaanpäähän ja Poriin Helmentielle. 2010 Keväällä Opel tuli myös Porin toimipisteeseemme.

Yksi virstanpylväs oli 2010, kun ensimmäinen sähköauto oli kaikkien koeajettavana liikkeessämme. Tämä herätti huomattavaa kiinnostusta ja koeajajat olivat kaikki hämmästyneitä auton erilaisesta käyttäytymisestä, lähinnä äänettömyydestä ja moottorin täydestä väännöstä heti lähdössä.

2010 aloitettiin tiivis yhteistyö AUTOASI-ketjun kanssa. Ketjun tarjoamat edulliset, kaikkiin merkkeihin sopivat ja laadukkaat tarvike-osat laajentavat valikoimaamme, ja mahdollistavat täten vanhemmankin autokannan korjaamisen kohtuuhinnalla. Tarvikkeita voi ostaa ja tilata myös liikkeidemme varaosatiskeiltä.

Palin Oy osti marraskuun 2018 lopulla tehdyllä liikentoimintakaupalla Satakunnan Autotalo Oy:n liiketoiminnan. Servon perheen omistamat kiinteistöt ja tonttialueet siirtyivät Satakunnan Osuuskaupalle. Liikkeenluovutuksen myötä Autotalo Oy:n henkilöstö siirtyi Palin Oy:lle vanhoina työntekijöinä.


Tervetuloa Autotaloon!

 

 

 

.